Všetky potrebné

formuláre nájdete

TU

 

 

 



NOVINKY

arr3Zmena sídla spoločnostiVážení zákazníci dňa 1.8.2017 sa naša prevádzka presťahovala do nových priestorov na ulicu Hečková... arr3Úprimne ďakujeme za poukázanie 2 % z dane v roku 2018Úprimne ďakujeme všetkým, ktorí poukázaním svojich dvoch percent z dane podporili našu neziskovú...

KONTAKTY

AMETYSTPLUS, s.r.o.
Hečková 47 , 010 01 Žilina
Všetky výkony sú na objednávku
info(a)ametystplus.sk
Predajné hodiny
Utorok od 1430 - 17°°hod.

NAJPREDÁVANEJŠÍ

cena 10,50 €
skladom

Pivnakozmetika


»
Vláknina

 

Vláknina je časť potravy ,ktorá je odolná pôsobeniu tráviacich štiav v tele človeka. Má schopnosť prechádzať tráviacim traktom v nezmenenej forme. Nie je stavebnou látkou. Poskytuje  veľmi málo energie, napriek tomu má priaznivé účinky na ľudský organizmus. Považuje sa za probiotikum.Tvorí dôležitú ochranu pred civilizačnými ochoreniami.

Priaznivé účinky vlákniny:

-          Škodlivé látky a splodiny metabolickej premeny rýchlejšie prechádzajú tráviacou sústavou.            Čoho následkom je  znížený výskyt onkologických ochorení .

-          Pomáha udržiavať stabilnú hodnotu cukru v krvi tým znižuje výskyt  diabetických ochorení.

-          Viaže vodu, zväčšuje objem potravy a vyvoláva pocit nasýtenosti, čo pomáha pri  obezite a              redukčných diétach.

-          Je účinným prostriedkom pri  zápche, žlčníkových ťažkostiach a hemoroidoch.

-          Znižuje hladinu cholesterolu, ktorý je hlavnou príčinou srdcovo – cievnych ochorení.

 

Vláknina v potravinách

Denná dávka vlákniny by mala predstavovať  20 – 25g . Vláknina je prirodzenou zložkou každej rastlinnej stravy. Čerstvé  Ovocie ,zelenina ,kukuričné ,ovsené otruby , strukoviny , celozrnné múky  sú veľmi vhodným zdrojom vlákniny.

 

Hodnota vlákniny v g/100g potraviny

Potravina

[g/100 g]

Potravina

[g/100 g]

O v o c i e

jablká

1,8

baza čierna

6,0

hrušky

2,4

jahody

1,3

maliny

5,2

slivky

1,5

ríbezle

4,7

hrozno

1,5

egreše

2,8

šípky

22,4

O r e ch y

vlašské

2,7

mandle

6,0

arašidy

6,2

para orechy

5,3

lieskové

3,5

pistácie

6,1

gaštany

4,0

kešu

3,2

Z e l e n i n a

brokolica

2,8

kaleráb

2,2

kapusta biela

2,7

kapusta červená

3,1

chren

6,2

mrkva

3,0

špenát

2,1

rajčiny

1,5

hrášok

5,2

fazuľka

3,0

baklažán

2,3

zemiaky

1,3

Strukoviny

šošovica

13,2

fazuľa

17,3

Koreniny

škorica

24,4

fenikel

39,8

oregano

42,8

paprika

20,9

 


 




NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

NTU5NGF