Vitamín B17 a rakovina
Týmto článkom v žiadnom prípade nechceme propagovať a však ani zaznávať hocijaký produkt s vitamínom B17. Chceme ,len upresniť aká forma by mala mať význam pri liečbe rakoviny.
Už okolo roku 1950 Dr. Ernest T. Krebs, ml., izoloval nový vitamin, ktroý označil ako B17 alebo známy názov 'Laetrile' , "Amygdalín" (amygdala - mandľa) . B17 sa nachádza v jadrách marhúľ, mandlí, jabĺk, broskýň a vo viac ako 1200rastlinách. Veľké monžstvo ľudí začalo byť presvedčených, že bol konečne objavený "liek" na bujnenie buniek v tele. Ďalšími štúdiami a testovaním sa význam vitamínu B17 znásobil.
Pacienti , ktorí majú diagnostikovanú rakovinu by však mali mať omnoho vyššiu dávku vitamínu B17 , ako je dnes v bežne dostupných tabletových formách. Taktiež jedením čistých jadierok je nemožné dosiahnúť takúto dávku. Pri požití veľkého množstva jadierok , sa vystavujú možnému vedľajšiemu účinku, ktorý sa môže prejaviť ako nevoľnosť, závrate, podráždenie sliznice hltanu a očí, návaly tepla.
B17 je účinnejší v injekčnej forme kde sa postupne dávajú 3-6-9-12-15g B17 podľa toho ako to telo znáša. V kombinácii s vitamínom C sa účinok ešte zvyšuje.